معرفی آموزش حضوری و آنلاین دف نوازی در سبزوار
🔴 زهراایمانی
🔹 زهراایمانییکی از بنام ترین فعالان در زمینه آموزش حضوری و آنلاین دف نوازی در سبزوار می باشد که با ارائه خدمات با کیفیت به محبوبیت زیادی دست یافته است .
🔴 معرفی اجمالی خدمات زهراایمانی:
✅ آموزش دف نوازی مبتدی تاحرفه ای
✅ آموزش دفنوازی بصورت حضوری و انلاین در واتساپ
✅ هر دوره ۱۰ جلسه هر جلسه یک ساعت و اموزش هفتهای یک جلسه برگزار میگردد
و….
اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
🔸 شماره تماس ↔️ در انتظار واریز وجه آگهی ↔️
🔸آدرس سبزوار
معرفی ساز دف
ساز دف، یکی از سازهای کوبهای در موسیقی ایرانی می باشد که شامل حلقهای چوبی است که پوست نازکی بر آن کشیده است و با ضربههای انگشت می توان آن را نواخت. این ساز از سازهای ضربی ایرانی شبیه به دایره ولی بزرگتر از آن و با صدای بم تر است.
ویژگی های دف
چنانکه از کتابهای موسیقی، نوشتهها و اشعار برمیآید، در دوره اسلامی ایران، این ساز برای پشتیبانی از ساز و حفظ وزن به کار میرفته و رکن اصلی مجالس عیش و طرب و محافل اهل ذوق و عرفان بوده که قوالان هم با خواندن سرود و ترانه آن را به کار میبردند. در کتابهای لغت در معنی دف یا دایره مینویسند: آن چنبری است از چوب که بر روی آن پوست کشند و بر چنبر آن حلقهها آویزند. در قدیم برای آنکه طنین بهتری داشته باشد روی دف پوست آهو میکشیدند.
نام دف در قدیم
در قدیم دف یا دایره کوچک را که چنبر آن از روی و برنج ساخته میشد خمک یا خمبک میگفتند. به دست زدن با وزن و بهاصطلاح بشکن زدن هم خمک یا خمبک میگفتند.
دفهایی هم بوده که بر چنبر آن زنگ تعبیه میکردند و مینواختند. زنگهای دف را جلاجل میگفتند. در دوره ی اسلامی به کسانی که دف یا دایره مینواختند جلاجل زن میگفتند.
در ایران کهن، جلاجل وسیلهای بیضیشکل و بزرگ بود که زنگهایی بر آن میبستند و در جنگها به کار میبردند و ظاهرأ صدای مهیبی داشته است.
دفی را که بر آن زنجیر تعبیه میکنند دف زنگی میگویند.
اجزای دف
کلاف اصلی دف، بدنهای استوانه ای شکل و کوتاه از جنس چوب است که در یک طرف آن استوانه، پوست حیوانات یا پلاستیک کشیده شدهاست که بهترین نوع دف، با پوست حیوانات و در فصل بهار ساخته میشود ابتدا و انتهای قاب اصلی با برش زاویهدار (اصطلاحاً برش فارسی) به هم چسبیده میشوند و ضخامت یک سمت از کلاف با تراشیدن چوب کمتر شده و پوست با سریش روی این لبه میچسبد و با گلمیخ محکم میشود.
ساختمان دف را میتوان به اجزای زیر تقسیم کرد:
کلاف اصلی
پوست
حلقهها
گلمیخها
کمانه
کمانه حلقه ای چوبی است با عرض ۵ الی ۶٫۵ سانتیمتر (تفاوت در اندازه به دلیل تفاوت در اندازه دستان نوازندگان این ساز است و اینکه این ساز برای دستان خانمها نیز مناسب باشد) با دایرهای به قطر ۵۰ الی ۵۵ سانتیمتر که کمتر به اندازههای کوچکتر یا بزرگتر دیده میشود. ضخامت چوب از طرف پوست، به ۲ الی ۳ میلیمتر و از طرف پشت به ۱٫۵ سانتیمتر میرسد. در صورتی که کمانه به شکل دایره ساخته شده و از تقارن کامل برخوردار باشد و پوست از طرفین یکسان کشیده شود، ساز صدای بسیار مطلوبی خواهد داشت. روی قسمت پشت چوب، یک فرو رفتگی ایجاد میگردد که محل استقرار انگشت شست میباشد و اصطلاحاً آنرا شستی میگویند. کمانه دو گونه است.