معرفی بهترین مرکز انجام کارهای سنتی (کاهگل طبیعی و صنعتی گچبری و ابزار گچی ) در آباده
🔴 محمودقیومیان
🔹 محمودقیومیان یکی از بنام ترین فعالان در زمینه انجام کارهای سنتی (کاهگل طبیعی و صنعتی گچبری و ابزار گچی ) در آباده می باشد که با ارائه خدمات با کیفیت به محبوبیت زیادی دست یافته است .
🔴 معرفی اجمالی خدمات محمودقیومیان :
✅ کاهگل سنتی
✅ انجام تمامی کارهای سنتی اعم ازانواع کاهگل طبیعی وصنعتی گچبری وابزارگچی شومینه های گلی تنورگلی سقف تیرچوبی آجرسنتی انواع حوض ،ساخت ازپایه وترمیم وبازسازی
و…
🔸 شماره تماس 09179521061
🔸 شماره تماس 09173527688
فواید استفاده از کاهگل در خانه های قدیمی چیست؟
مقدار و نوع کاه
مقدار و نوع کاه در تهیهٔ ملات کاهگل با کاربردهای مختلف نقش مهمی دارد که به شرح زیر ارائه میشود: کاه چرونده که به کاهی گفته میشود که از دهان احشاء افتاده بر اثر بازدم و بزاق حیوان به رنگ زرد تبدیل شده است. این کاه به کاه نرم نیز معروف است و برای اندود پشت بام و بدنه استفاده میشود. کاهگل گندیده اگر کاه بیش ازحد در آب بماند تبدیل به لجن میشود و تولید کرم میکند. پس از کاربرد این ملات کرمها از بین رفته و منفذهایی ایجاد میکنند که سبب نشست و نفوذ آب میشود. کاهگل گندیده بد بو وسیاه رنگ است و مصرف آن در بناهای خشتی توصیه نمیشود. برای تهیه یک مترمکعب کاهگل در حدود ۴۰ تا۴۵ کیلوگرم کاه، ۱٬۰۸ متر مکعب خاک رس و ۴۱۴ لیتر آب مود نیاز است. نوع دیگیری از کاهگل وجود دارد به نام پالینه که در مناطق مرطوب استفاده میشود. در صورتیکه مقدار کاه در کاهگل بسیار کم باشد به آن نیمچه کاه میگویند.
کاربرد
از ملات کاهگل به عنوان عایق رطوبتی و حرارتی به صورت اندود پشت ام، پوشش سطوح داخلی و خارجی فضاهای معماری خشتی، حفاظت از دیوارهای خشتی، نگهداری توفالهای سقف با ضخامت مناسب، تهیهٔ خشت خام و پوشش دیوارهای آجری برای اندود گچ استفاده میشود. در نواحی کوهستانی بجای اندود و پوشش گاهگل از ترکیب خاک رس، شن و سنگ ریزه استفاده میکنند. در برخی موارد نیز برای ایجاد نوعی اندود مقاوم در زیر آب از ترکیب خاک رس، کاه و نمک استفاده میشود. کاربرد این نوع اندود را در جامهای نور گیر حمامها میتوان شاهد بود. این مصالح به طرز شگفتی با زندگی ایرانی تناسب داشته و شگفتیهایی را در خود دارد. کاهگل در قالب تناسبات دلپذیر ترکیب با کاشی، چوب و یا سنگ و مصالحی مشابه ترکیب شده و معماران ایرانی از آنها برای تزیین ساختمانها کمک گرفتهاند. در مجموع شهر ایرانی برای مردم این سرزمین با خصوصیاتی معین و با یک معماری موزون، اصیل و تناسبات زیبا بنا شده است. با بهرهگیری از این مصالح و بر روی فلات ایران، در چشم انداز شهرها، بامهای کاهگلی میان آدمیان و حرارت خورشید حفاظ میشدهاند. بدین ترتیب بادگیرها شهر را تهویه کرده، نورگیرها به تالارها و هشتیها سایهٔ روشن ملایمی میدادهاند و حیاطهای گود که اتاقها آنها را دور میزدهاند با یک حوض سنگی و چند درخت در میان گرفته، به زندگی ایرانی لطافت میبخشیدهاند…